Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto bez pieczenia 3 bit, to świetna propozycja dla wszystkich łasuchów słodkości.
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4685
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 582
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4625
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 889
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8353
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13167
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4685
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 582
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4625
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 889
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8353
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13167
Składniki
W formie wyłożonej folią aluminiową lub spożywczą układamy pierwszą warstwę herbatników.
Do miseczki wlewamy 1/2 szklanki mleka i rozpuszczamy w nim budynie oraz cukier dokładnie mieszając, pozostałą część mleka wlewamy do garnka, dodajemy pokrojone masło i wszystko zagotowujemy od czasu do czasu mieszając. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Gotowy budyń zdejmujemy z ognia i lekko studzimy. Jeszcze ciepły budyń przekładamy na herbatniki i starannie go rozsmarowujemy. Na budyniu układamy drugą warstwę herbatników, a na ciastkach rozprowadzamy masę kajmakową ( można ją lekko podgrzać, wtedy lepiej się rozsmaruje). Na masie kajmakowej układamy ostatnią warstwę herbatników a na niej starannie rozprowadzamy dżem z czarnej porzeczki.
W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę a pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Ubitą śmietanę przekładamy na ciasto i równomiernie ją rozprowadzamy a wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.