Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. Jest w nich wszystko, co uwielbiają łasuchy – czekolada, herbatniki, karmel i słodka śmietanka. Z inspiracji tą wyśmienitą przekąską powstał przepis na swego rodzaju ciasto 3 Bit – bez pieczenia, dość pracochłonne, ale banalnie łatwe w przygotowaniu.
Forma o wymiarach ok. 30x20 cm
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 362
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1426
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5573
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 255
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 362
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1426
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5573
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 255
Składniki
Zagotuj 500 ml mleka z cukrem i wymieszaj z budyniem rozrobionym w pozostałym mleku. Cały czas mieszaj, by nie powstały grudki. Zostaw pod przykryciem do ostygnięcia
Utrzyj masło (w temperaturze pokojowej) mikserem (na wysokich obrotach) na puszystą masę. Stopniowo dodawaj ostudzony budyń, cały czas miksując (na średnich obrotach). Odstaw krem do lodówki.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec dodaj cukier i ziarenka z wanilii.
Puszkę z masą kajmakową ogrzej w garnku z gorącą wodą.
Formę o wymiarach około 30x20 wyłóż papierem do pieczenia lub folia aluminiową (by łatwiej było ci wyjąć z niej deser).
Wyłóż warstwę herbatników na dno formy. Rozsmaruj na niej równomiernie masę kajmakową. Przykryj warstwą herbatników i wyłóż na nią krem budyniowy. Nałóż kolejną warstwę herbatników i wyłóż bitą śmietanę. Oprócz startą na tarce czekoladą. Wstaw do lodówki na co najmniej kilka godzin. 3 Bit bez pieczenia przechowuj w lodówce. Deser podawaj dobrze schłodzony.