Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto 3 bit truskawkowy
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5624
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27613
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5624
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27613
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Blaszkę 25 na 35 wykładam papierem do pieczenia a na nim pierwszą warstwę herbatników. Z mleka odlać pół szklanki i wymieszać z budyniami . Do pozostałej części mleka dodać cukier i zagotować. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobiony budyń cały czas mieszając, Zdjąć z gazu i przełożyć masę budyniową do miski. Poczekać do wystudzenia co jakiś czas mieszając.Dodać masło i zmiksować. Gotową masę budyniową przekładam na herbatniki. Przykrywam kolejną warstwę herbatników. Masa truskawkowa Galaretki rozpuszczam w 200 ml wrzątku do przestudzeniu dodaje zmiksowane truskawki i czekam, aż mus zacznie gęstnieć. wylewam na herbatniki i ponownie przykrywam herbatnikami Masa śmietanowa Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam do wystudzenia. Śmietanki ubijam mikserem. W trakcie miksowania dodaje cukier puder a na koniec żelatynę. Gotową masę śmietanową wykładam na herbatniki. Całość posypujemy startą czekoladą. wkładamy do lodówki na min. 3 h.