Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15692
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15692
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Składniki
Upiec biszkopt z 5 jaj.
Ugotować budyń i zimny zmiksować z margaryną. Mleko skondensowane słodzone ugotować.
Na upieczony zimny biszkopt(nasączony) kładziemy 1/2 porcji kremu, na krem kładziemy herbatniki(jeden przy drugim). Na herbatniki kładziemy mleko skondensowane, na mleko znów herbatniki, a na herbatniki resztę kremu i znów herbatniki. Na koniec kładziemy ubitą śmietanę kremówkę (30°) 1/2 litra + śmietankę FIX + 2 łyżki cukru pudru. Bitą śmietaną smarujemy wierzch i boki. Posypujemy startą gorzką czekoladą.
SMACZNEGO!!!