Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 783
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 783
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Upiec biszkopt z 5 jaj.
Ugotować budyń i zimny zmiksować z margaryną. Mleko skondensowane słodzone ugotować.
Na upieczony zimny biszkopt(nasączony) kładziemy 1/2 porcji kremu, na krem kładziemy herbatniki(jeden przy drugim). Na herbatniki kładziemy mleko skondensowane, na mleko znów herbatniki, a na herbatniki resztę kremu i znów herbatniki. Na koniec kładziemy ubitą śmietanę kremówkę (30°) 1/2 litra + śmietankę FIX + 2 łyżki cukru pudru. Bitą śmietaną smarujemy wierzch i boki. Posypujemy startą gorzką czekoladą.
SMACZNEGO!!!