Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po cieście jogurtowym to kolejna szybka propozycja na weekend. Robiłam je pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. Zamiast truskawek można dodać każde owoce. Polecam Wam z całego serca!!!
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 232
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 106
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 592
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 232
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 106
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 592
Składniki
Wykonanie kruszonki: Z 12 łyżek mąki, 6 łyżek masła, 3 łyżek cukru i 3-4 łyżeczek cukru waniliowego (domowego) zrobić kruszonkę, zagniatać składniki do powstania grudek.
Wykonanie ciasta (z pozostałych składników): Jajka utrzeć z cukrem, następnie dodać mleko i olej. Na końcu wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dobrze wymieszać. Gotową masę przelać na blachę wyłożoną pergaminem, ułożyć na niej umyte, osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, posypać kruszonką. Piec w 170 stopniach do tzw. "suchego patyczka" (ok. 50 minut). Posypać cukrem pudrem. Pycha!!!