Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy ciasta proste, no i oczywiście z jabłkami. Super szybkie ciasto z mnóstwem cynamonu, idealne do kawy.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1254
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 458
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3421
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1014
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1254
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 458
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3421
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1014
Składniki
Żółtka jajek oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier. Następnie, żółtka i olej, cały czas ubijamy. Następnie mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, kakao oraz sodę. Mieszamy szpatułką. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę. Rodzynki moczymy, odcedzamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wszystkie składniki łączymy (w tym migdały), przekładamy do formy (duża keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 50 min w temperaturze 180°C.