Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy ciasta proste, no i oczywiście z jabłkami. Super szybkie ciasto z mnóstwem cynamonu, idealne do kawy.
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 68
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 59
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 155
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 254
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 68
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 59
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 155
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 254
Składniki
Żółtka jajek oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier. Następnie, żółtka i olej, cały czas ubijamy. Następnie mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, kakao oraz sodę. Mieszamy szpatułką. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę. Rodzynki moczymy, odcedzamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wszystkie składniki łączymy (w tym migdały), przekładamy do formy (duża keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 50 min w temperaturze 180°C.