Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szpinakowe ciasto, bita śmietana z serkiem kremowym oraz galaretka z jagodami to właśnie ciasto "Arbuz" W sam raz na gorące dni...Zamiast jagód do galaretki można dodać czekoladowe groszki... Ciasto robiłam w małej tortownicy o średnicy 18cm.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1641
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7383
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2879
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1641
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7383
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2879
Składniki
Szpinak rozmrażamy na situ, odciskami i blendujemy na w miarę gładką masę. Jajka z cukrem ubijamy na puch. Następnie wlewamy olej, dodajemy szpinak i na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy ok 30-35 minut. Studzimy.
Składniki kremu powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę ubić, dodać serek i cukier puder do smaku
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szkl wody.
Na zimne ciasto wykładamy krem. Na kremem i układamy jagody i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki