Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto ukręcane jak na babkę, przełożone budyniem i prażonymi jabłkami
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5483
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13532
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5306
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5483
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13532
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5306
Składniki
utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, przesianą mąkę, mąkę kartoflaną, śmietanę i proszek. Utrzeć na jednolitą masę. Podzielić ciasto na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę. Na to ciasto ułożyć jabłka prażone. Ugotować budyń (bez cukru), gorący wyłożyć na blachę z ciastem i musem jabłkowym. Do pozostałej części ciasta dodać ocet i olej, wymieszać, wyłożyć na budyń. Piec ooło 55-60 minut w temp. 180 stopni. Zimne wstawić do lodówki. Posypać cukrem pudrem.