Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto ukręcane jak na babkę, przełożone budyniem i prażonymi jabłkami
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3495
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2956
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3495
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2956
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Składniki
utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, przesianą mąkę, mąkę kartoflaną, śmietanę i proszek. Utrzeć na jednolitą masę. Podzielić ciasto na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę. Na to ciasto ułożyć jabłka prażone. Ugotować budyń (bez cukru), gorący wyłożyć na blachę z ciastem i musem jabłkowym. Do pozostałej części ciasta dodać ocet i olej, wymieszać, wyłożyć na budyń. Piec ooło 55-60 minut w temp. 180 stopni. Zimne wstawić do lodówki. Posypać cukrem pudrem.