Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto ukręcane jak na babkę, przełożone budyniem i prażonymi jabłkami
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 128
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 156
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 326
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 128
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 156
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 326
Składniki
utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, przesianą mąkę, mąkę kartoflaną, śmietanę i proszek. Utrzeć na jednolitą masę. Podzielić ciasto na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę. Na to ciasto ułożyć jabłka prażone. Ugotować budyń (bez cukru), gorący wyłożyć na blachę z ciastem i musem jabłkowym. Do pozostałej części ciasta dodać ocet i olej, wymieszać, wyłożyć na budyń. Piec ooło 55-60 minut w temp. 180 stopni. Zimne wstawić do lodówki. Posypać cukrem pudrem.