Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto ukręcane jak na babkę, przełożone budyniem i prażonymi jabłkami
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 98
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1351
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 308
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 69
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 98
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1351
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 308
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 69
Składniki
utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, przesianą mąkę, mąkę kartoflaną, śmietanę i proszek. Utrzeć na jednolitą masę. Podzielić ciasto na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę. Na to ciasto ułożyć jabłka prażone. Ugotować budyń (bez cukru), gorący wyłożyć na blachę z ciastem i musem jabłkowym. Do pozostałej części ciasta dodać ocet i olej, wymieszać, wyłożyć na budyń. Piec ooło 55-60 minut w temp. 180 stopni. Zimne wstawić do lodówki. Posypać cukrem pudrem.