Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla wielbicieli bezy i bakalii.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12507
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 893
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12507
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 893
Składniki
Bakalie pokroić na mniejsze kawałki. Białka ubić na sztywna pianę. Dodawać stopniowo cukier i mąkę cały czas ubijając. Połączyć z bakaliami. Na dno tortownicy położyć przycięty wafel i na wafel wyłożyć masę bakaliową. Włożyć do piekarnika - 150 stopni na ok 15 min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i pozostawić w piecu na ok 60 min. Smacznego.