Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne ciasto na ważną uroczystość domową.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9895
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1672
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 618
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3789
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9895
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1672
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 618
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3789
Składniki
Wykonanie placka biszkoptowego: Wszystkie składniki na biszkopt dokładnie wymieszać i upiec biszkopt w piekarniku w temperaturze 160 stopni około ½ godziny. Wykonanie: Zagotować 1,5 szklanki mleka, w pozostałym mleku rozbić mąkę z cukrem i żółtkami. Tak przygotowaną masę mieszając wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Gdy budyń wystygnie utrzeć go z masłem. Śmietankę 36 % ubić z dodatkiem cukru pudru. Dodatkowo: tabliczka gorzkiej czekolady, trzy paczki herbatników, duża paczka krakersów, puszka mleka skondensowanego słodzonego gotowanego. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową, a na niej ułożyć herbatniki. Na herbatniki rozsmarować masę krówkową i ułożyć warstwę krakersów. Na krakersy wyłożyć bitą śmietanę i całość posypać startą czekoladą na drobnych oczkach.