Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymaga użycia miksera. Wszystkie składniki mieszamy widelcem. Ciasto jest bardzo smaczne i wilgotne.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Składniki
Cztery banany obrać i rozgnieść widelcem.Dodać do nich całe jajka i dokładnie rozmieszać. Do miski przesiać mąkę, proszek, sodę , cynamon i sól. Wymieszać do połączenia składników. Do rozgniecionych banów wlać jogurt lub maślankę, olej, dodać cukier i wymieszać widelcem. Stopniowo dosypywać "suche" składniki. Na końcu wrzucić posiekaną czekoladę. Wymieszać i przelać do dwóch małych foremek o wymiarach 23/10 cm. Obrać dwa banany, przekroić wzdłuż i wcisnąć w ciasto. Piec 50 minut w tem. 180 stopni.