Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bananowe, które sprawdzi się idealnie zanim nadejdzie sezon na polskie świeże owoce.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 43
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30459
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9059
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 771
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 43
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30459
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9059
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 771
Składniki
Jajka ubij mikserem z cukrami na jasną i puszystą masę, około 3 min. Wlej olej i połącz szybko mikserem na małych obrotach. Banany obierz ze skórki i rozdrobnij za pomocą widelca. Dodaj do masy jajecznej. Wsyp mąkę i sodę oczyszczoną i połącz krótko mikserem tylko do momentu wchłonięcia się mąki. Wymieszaj jeszcze parę razy szpatułką żeby upewnić się że konsystencja jest jednolita. Gotowe ciasto przełóż do tortownicy o średnicy ok. 20 cm i upiecz w 180°C przez ok 30-40 min.