Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki sposób na pyszne ciasto bez pieczenia z dodatkiem czekolady i bananów.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113128
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 527
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 874
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 637
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113128
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 527
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 874
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 637
Składniki
1. 2 Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 ½ szk. gorącej wody, zostawić do ostygnięcia.
2. Śmietanę ubić na sztywno.
3. Dodać jogurty.
4. Dodać cukier puder.
5. Połączyć z tężejącą galaretką.
6. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do masy.
2 Banany pokroić i również dodać do masy, delikatnie wymieszać.
8. Tortownicę wyłożyć biszkoptami.
9. Na biszkopty wylać masę.
10. Galaretki zielone rozpuścić według przepisu na opakowaniu, schłodzić.
11. Na ciasto poukładać winogrona.
12. Zalać tężejącą galaretką.
13. Ciasto gotowe. 14. Smacznego.