Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bananowe z gruszką, idealne na podwieczorek. Pysznie smakuje i pachnie cynamonem. Bardzo polecam :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1752
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15226
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4682
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8976
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1752
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15226
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4682
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8976
Składniki
Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier, dodajemy banany pokrojone na mniejsze kawałki i miksujemy na jednolitą masę. Następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy. Wsypujemy mąkę, płatki, cynamon i proszek do pieczenia, miksujemy na gładkie ciasto.
Do pieczenia: Gruszki myjemy i osuszamy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki, każdy kawałek nacinamy nożem i skrapiamy sokiem z cytryny. Foremkę o wymiarach około 7cm x 30 cm x 8 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto, a na wierzchu układamy gruszki.
Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 50 minut. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy.
Podanie: Gotowe ciasto kroimy w plasterki i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Foremka o wymiarach około 7cm x 30 cm x 8 cm. Ciasto można pokroić na 12 plasterków. Gruszki najlepiej twarde.