Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne maślano-bananowe ciasto z orzechami włoskimi obtoczonymi w karmelu.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2812
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 232
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 109
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2812
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 232
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 109
Składniki
Wyłożyć papierem do pieczenia okrągłą formę z wyjmowaną obręczą ( ok 22 cm średnicy). Wszystkie ( za wyjątkiem orzechów) składniki na wierzch umieścić w garnku i zagotować. Gotować ok 1 minuty, mieszanka ma bulgotać. Wyłączyć ogień, dodać orzechy, wylać wszystko na spód formy i równomiernie rozłożyć orzechy.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. W jednej misce wymieszać mąkę, proszek, sodę i sól. W drugiej ubić mikserem masło i cukier na jasną masę ( ok 5 minut). Wbijać po 1 jajku mieszając dokładnie. Dodać banany, śmietanę i ekstrakt waniliowy, wymieszać. Na końcu dodać suche składniki i wymieszać wszystko. Wlać ciasto na karmel z orzechami, Piec ok 40-45 minut. Przestudzić ciasto ok 15 minut, odpiąć obręcz i wyłożyć ciasto na talerz, karmelową stroną do góry.