Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i wilgotne ciasto czekoladowe z bananami i orzechami. Wykończone gorzką czekoladą, posypką z pokruszonych orzechów i borówkami.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 28
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 154
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 28
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 154
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Mąkę przesiewamy. Orzechy rozgniatamy. Banany kroimy w plastry.
Banany zgniatamy widelcem lub blendujemy na gładką masę.
Białka ubijamy ze słodzikiem/cukrem na sztywną pianę.
Do białek stopniowo dodajemy żółtka, olej, miód. Następnie mąkę, sodę, kakao, orzechy (zostawcie trochę na wierzch) i banany. Wszystko cały czas miksujemy do dokładnego połączenia składników.
Przelewamy do formy (mała keksówka lub mała okrągła forma 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50-60 min 180 stopni.
Czekoladę rozpuszczamy z łyżka masła. Gdy ciasto będzie już gotowe i lekko przestygnie polewamy czekoladą i posypujemy orzechami.