Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i wilgotne ciasto czekoladowe z bananami i orzechami. Wykończone gorzką czekoladą, posypką z pokruszonych orzechów i borówkami.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Mąkę przesiewamy. Orzechy rozgniatamy. Banany kroimy w plastry.
Banany zgniatamy widelcem lub blendujemy na gładką masę.
Białka ubijamy ze słodzikiem/cukrem na sztywną pianę.
Do białek stopniowo dodajemy żółtka, olej, miód. Następnie mąkę, sodę, kakao, orzechy (zostawcie trochę na wierzch) i banany. Wszystko cały czas miksujemy do dokładnego połączenia składników.
Przelewamy do formy (mała keksówka lub mała okrągła forma 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50-60 min 180 stopni.
Czekoladę rozpuszczamy z łyżka masła. Gdy ciasto będzie już gotowe i lekko przestygnie polewamy czekoladą i posypujemy orzechami.