Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wygląda i jak smakuje! Wilgotne, z chrupiącymi orzechami. Jest pyszne można je jeść bez wyrzutów sumienia.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2253
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2216
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 691
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 991
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1093
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2253
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2216
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 691
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 991
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1093
Składniki
Mieszamy jajka, olej i mleko za pomocą miksera. Dodajemy mąki, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, cukier waniliowy (i ewentualnie zwykły cukier) i jeszcze raz mieszamy. Dodajemy pastę daktylową, 2 banany zgniecione widelcem i orzechy nerkowca pokrojone w drobne kawałki (zostawiamy tylko trochę do dekoracji). Masę dokładnie mieszamy. Wlewamy do natłuszczonej formy keksowej, na górę wykładamy pokrojonego w plasterki banana i posypujemy orzechami. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Ciasto jest pyszne na świeżo, a następnego dnia jeszcze lepsze.