Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wygląda i jak smakuje! Wilgotne, z chrupiącymi orzechami. Jest pyszne można je jeść bez wyrzutów sumienia.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 65
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 65
Składniki
Mieszamy jajka, olej i mleko za pomocą miksera. Dodajemy mąki, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, cukier waniliowy (i ewentualnie zwykły cukier) i jeszcze raz mieszamy. Dodajemy pastę daktylową, 2 banany zgniecione widelcem i orzechy nerkowca pokrojone w drobne kawałki (zostawiamy tylko trochę do dekoracji). Masę dokładnie mieszamy. Wlewamy do natłuszczonej formy keksowej, na górę wykładamy pokrojonego w plasterki banana i posypujemy orzechami. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Ciasto jest pyszne na świeżo, a następnego dnia jeszcze lepsze.