Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bolo de batata doce, przepis na brazylijskie ciasto z dodatkiem batata. Ciasto jest wilgotne, bardzo aromatyczne, długo zachowuje świeżość.
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 958
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 958
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Składniki
Batata obrać ze skórki, zetrzeć na tarce.
Wszystkie składniki, oprócz wiórek kokosowych, umieścić w pojemniku blendera, dokładnie zmiksować. Dodać wiórki, wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę keksówkę (26x12 cm) wysmarować masłem i wysypać mąką, przelać do niej ciasto. Piec 50-60 minut (do suchego patyczka).
Po wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem. Podawać z ulubionymi konfiturami.