Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bolo de batata doce, przepis na brazylijskie ciasto z dodatkiem batata. Ciasto jest wilgotne, bardzo aromatyczne, długo zachowuje świeżość.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4987
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34414
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2082
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113766
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4987
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34414
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2082
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113766
Składniki
Batata obrać ze skórki, zetrzeć na tarce.
Wszystkie składniki, oprócz wiórek kokosowych, umieścić w pojemniku blendera, dokładnie zmiksować. Dodać wiórki, wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę keksówkę (26x12 cm) wysmarować masłem i wysypać mąką, przelać do niej ciasto. Piec 50-60 minut (do suchego patyczka).
Po wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem. Podawać z ulubionymi konfiturami.