Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bolo de batata doce, przepis na brazylijskie ciasto z dodatkiem batata. Ciasto jest wilgotne, bardzo aromatyczne, długo zachowuje świeżość.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2221
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1313
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 487
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3484
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1106
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2221
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1313
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 487
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3484
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1106
Składniki
Batata obrać ze skórki, zetrzeć na tarce.
Wszystkie składniki, oprócz wiórek kokosowych, umieścić w pojemniku blendera, dokładnie zmiksować. Dodać wiórki, wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę keksówkę (26x12 cm) wysmarować masłem i wysypać mąką, przelać do niej ciasto. Piec 50-60 minut (do suchego patyczka).
Po wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem. Podawać z ulubionymi konfiturami.