Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jego skład wchodzą trzy rodzaje orzechów. Jest smaczne :)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21658
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21658
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
spód, przygotowanie; Daktyle należy dzień wcześniej zalać szklanką wody. Na drugi dzień wodę odlać i nożem zmiażdżyć daktyle. Dodać drobno posiekane orzechy włoskie. Masę wyłożyć na dno blachy. Umieścić w lodówce. Jasna masa przygotowanie; Śmietankę zmiksować na sztywno. Dodać cukier i serek mascarpone. Z powstałej masy odłożyć trzy łyżki, ponieważ będziemy potrzebowali jej do masy różowej. Wtedy dopiero dodajemy zmielone orzechy laskowe. Masę wykładamy na część daktylową. Masa rózowa przygotowanie; Maliny i jeżyny przecieramy przes sitko, aby pozbyć się pestek. Wlewamy zimną galaretkę, odłożone trzy łyżki białej masy, oraz drobno posiekane nerkowce. Mase różową wylewamy na jasną. Dekorujemy malinami. Ciasto umieszczamy w lodówce na dwie godziny. Tortownica o śr. 24 cm, wyłożona w całości papierem do pieczenia.