Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jego skład wchodzą trzy rodzaje orzechów. Jest smaczne :)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19779
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 457
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 429
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6818
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242352
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19779
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 457
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 429
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6818
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242352
Składniki
spód, przygotowanie; Daktyle należy dzień wcześniej zalać szklanką wody. Na drugi dzień wodę odlać i nożem zmiażdżyć daktyle. Dodać drobno posiekane orzechy włoskie. Masę wyłożyć na dno blachy. Umieścić w lodówce. Jasna masa przygotowanie; Śmietankę zmiksować na sztywno. Dodać cukier i serek mascarpone. Z powstałej masy odłożyć trzy łyżki, ponieważ będziemy potrzebowali jej do masy różowej. Wtedy dopiero dodajemy zmielone orzechy laskowe. Masę wykładamy na część daktylową. Masa rózowa przygotowanie; Maliny i jeżyny przecieramy przes sitko, aby pozbyć się pestek. Wlewamy zimną galaretkę, odłożone trzy łyżki białej masy, oraz drobno posiekane nerkowce. Mase różową wylewamy na jasną. Dekorujemy malinami. Ciasto umieszczamy w lodówce na dwie godziny. Tortownica o śr. 24 cm, wyłożona w całości papierem do pieczenia.