Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jego skład wchodzą trzy rodzaje orzechów. Jest smaczne :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 575
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11667
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 575
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11667
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
spód, przygotowanie; Daktyle należy dzień wcześniej zalać szklanką wody. Na drugi dzień wodę odlać i nożem zmiażdżyć daktyle. Dodać drobno posiekane orzechy włoskie. Masę wyłożyć na dno blachy. Umieścić w lodówce. Jasna masa przygotowanie; Śmietankę zmiksować na sztywno. Dodać cukier i serek mascarpone. Z powstałej masy odłożyć trzy łyżki, ponieważ będziemy potrzebowali jej do masy różowej. Wtedy dopiero dodajemy zmielone orzechy laskowe. Masę wykładamy na część daktylową. Masa rózowa przygotowanie; Maliny i jeżyny przecieramy przes sitko, aby pozbyć się pestek. Wlewamy zimną galaretkę, odłożone trzy łyżki białej masy, oraz drobno posiekane nerkowce. Mase różową wylewamy na jasną. Dekorujemy malinami. Ciasto umieszczamy w lodówce na dwie godziny. Tortownica o śr. 24 cm, wyłożona w całości papierem do pieczenia.