Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli piekarnik odmówi współpracy, to nic straconego. Można zrobić takie oto ciacho. Pycha.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9918
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8901
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6316
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9918
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8901
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6316
Składniki
Z 1 litra mleka odlać ok szklankę mleka. Większą część mleka zagotować, a w pozostałym rozprowadzić budynie, mąkę, żółtka i cukier. Wlać do gotującego się mleka. Mieszać i gotować na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wystudzić. Masło roślinne spienić i stopniowo dodawać ugotowany budyń. Gotowy krem podzielić na trzy części. Rodzynki namoczyć w alkoholu. Jeśli dla dzieci, to namoczyć w ciepłej wodzie. Do jednej części dodać nutellę. Do dwóch pozostałych rodzynki. Dno tortownicy wyłożyć ciemnymi herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć część kremu z rodzynkami. Teraz jasne herbatniki i dżem porzeczkowy. Ponownie jasne herbatniki i krem z nutellą. Znowu herbatniki i pozostały krem. Przykryć ciemnymi herbatnikami. Schłodzić. Śmietanę zagrzać i dodać czekoladę deserową i mleczną. Najlepiej w małych kawałkach. Podgrzewać, mieszać aż czekolada się rozpuści. Wystudzić i wylać na ciemne herbatniki. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej kilka godzin. Smacznego.