Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i orzeźwiające ciacho, polecam :)
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 285
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14940
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2926
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 285
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14940
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2926
Składniki
Składniki na tortownicę 24 cm. Nasiona Chia wsypać do zimnego mleka, posłodzić cukrem pudrem. Odstawić na około dwie godziny, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie ubić na sztywno śmietankę kremówkę. Żelatynę zalać zimną wodą, wody ma być tylko tyle aby nakryła żelatynę. Odstawić na 5 minut. Po tym czasie dolać 1/2 szklanki wrzątku. Mieszać, aż do rozpuszczenia. Ostudzić. Ubitą śmietanę mikserem wymieszać z mlekiem i nasionami, następnie dodać rozpuszczoną i zimną żelatynę. Masę wylać na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę. Pookładać biszkopty, docisnąć je lekko. Odstawić w chłodne miejsce. Galaretki rozpuścić i tężejące wylać na wierzch. Całe ciasto umieścić w lodówce, aby stężało na ok. dwie godziny. Smacznego.