Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i orzeźwiające ciacho, polecam :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15790
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4773
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 475
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15790
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4773
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 475
Składniki
Składniki na tortownicę 24 cm. Nasiona Chia wsypać do zimnego mleka, posłodzić cukrem pudrem. Odstawić na około dwie godziny, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie ubić na sztywno śmietankę kremówkę. Żelatynę zalać zimną wodą, wody ma być tylko tyle aby nakryła żelatynę. Odstawić na 5 minut. Po tym czasie dolać 1/2 szklanki wrzątku. Mieszać, aż do rozpuszczenia. Ostudzić. Ubitą śmietanę mikserem wymieszać z mlekiem i nasionami, następnie dodać rozpuszczoną i zimną żelatynę. Masę wylać na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę. Pookładać biszkopty, docisnąć je lekko. Odstawić w chłodne miejsce. Galaretki rozpuścić i tężejące wylać na wierzch. Całe ciasto umieścić w lodówce, aby stężało na ok. dwie godziny. Smacznego.