Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i orzeźwiające ciacho, polecam :)
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 144
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4866
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 135
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 144
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4866
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 135
Składniki
Składniki na tortownicę 24 cm. Nasiona Chia wsypać do zimnego mleka, posłodzić cukrem pudrem. Odstawić na około dwie godziny, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie ubić na sztywno śmietankę kremówkę. Żelatynę zalać zimną wodą, wody ma być tylko tyle aby nakryła żelatynę. Odstawić na 5 minut. Po tym czasie dolać 1/2 szklanki wrzątku. Mieszać, aż do rozpuszczenia. Ostudzić. Ubitą śmietanę mikserem wymieszać z mlekiem i nasionami, następnie dodać rozpuszczoną i zimną żelatynę. Masę wylać na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę. Pookładać biszkopty, docisnąć je lekko. Odstawić w chłodne miejsce. Galaretki rozpuścić i tężejące wylać na wierzch. Całe ciasto umieścić w lodówce, aby stężało na ok. dwie godziny. Smacznego.