Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-12-2022
Przepis na łatwe, szybkie oraz pyszne ciasto bez pieczenia z galaretką oraz wiórkami kokosowymi
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4131
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34252
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1841
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4131
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34252
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1841
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i zalać wodą. Odstawić na gaz i gotować do miękkości. Jabłka zblendować na gładką masę i wsypać do nich galaretki agrestowe. Wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Biszkopty pokruszyć w dłoniach i wyłożyć na dno blaszki. Biszkopty skropić wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i lekko przygnieść łyżką. Na biszkopty wylać tężejącą galaretką, rozsmarować po całości a następnie odstawić do lodówki. Mocno schłodzoną śmietankę 30% ubić na sztywno dodając cukier. Do ubitej śmietany dodać wiórki kokosowe oraz rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Masę śmietanową wyłożyć na tężejącą galaretkę, rozsmarować a wierzch oprószyć kakałem. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin i można zajadać Smacznego!