Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-12-2022
Przepis na łatwe, szybkie oraz pyszne ciasto bez pieczenia z galaretką oraz wiórkami kokosowymi
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2158
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 181
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2158
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 181
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i zalać wodą. Odstawić na gaz i gotować do miękkości. Jabłka zblendować na gładką masę i wsypać do nich galaretki agrestowe. Wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Biszkopty pokruszyć w dłoniach i wyłożyć na dno blaszki. Biszkopty skropić wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i lekko przygnieść łyżką. Na biszkopty wylać tężejącą galaretką, rozsmarować po całości a następnie odstawić do lodówki. Mocno schłodzoną śmietankę 30% ubić na sztywno dodając cukier. Do ubitej śmietany dodać wiórki kokosowe oraz rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Masę śmietanową wyłożyć na tężejącą galaretkę, rozsmarować a wierzch oprószyć kakałem. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin i można zajadać Smacznego!