Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i apetyczne ciasto, które można przygotować tuż przed samymi świętami.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112811
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 105
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 238
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 370
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 649
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112811
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 105
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 238
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 370
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 649
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i lekko ostudzić. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier, a następnie porcjami dodawać ser. Na koniec wlać żelatynę i miksować do momentu aż połączy się z masą. Masę podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i zmiksować, do drugiej dodać cynamon i również zmiksować.
Formę do pieczenia o wymiarach 23 cm x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników, a na nie wyłożyć masę z kakao, wyrównać. Ponownie ułożyć warstwę herbatników na których rozsmarować powidła śliwkowe, a na nie wyłożyć masę z cynamonem. Warstwę wyrównać i ponownie ułożyć warstwę herbatników. Na herbatnikach rozsmarować masę bez dodatków.
Na wierzchu ułożyć warstwę herbatników które posmarować masą krówkową. Całość posypać płatkami migdałowymi wcześniej podprażonymi na suchej patelni. Ciasto schłodzić.