Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i apetyczne ciasto, które można przygotować tuż przed samymi świętami.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5882
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8975
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8248
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5651
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5882
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8975
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8248
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5651
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i lekko ostudzić. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier, a następnie porcjami dodawać ser. Na koniec wlać żelatynę i miksować do momentu aż połączy się z masą. Masę podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i zmiksować, do drugiej dodać cynamon i również zmiksować.
Formę do pieczenia o wymiarach 23 cm x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników, a na nie wyłożyć masę z kakao, wyrównać. Ponownie ułożyć warstwę herbatników na których rozsmarować powidła śliwkowe, a na nie wyłożyć masę z cynamonem. Warstwę wyrównać i ponownie ułożyć warstwę herbatników. Na herbatnikach rozsmarować masę bez dodatków.
Na wierzchu ułożyć warstwę herbatników które posmarować masą krówkową. Całość posypać płatkami migdałowymi wcześniej podprażonymi na suchej patelni. Ciasto schłodzić.