Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne ciacho, mocno śmietankowe z dodatkiem cukierów Michałków.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3854
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414783
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2400
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3854
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414783
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2400
Składniki
Herbatę zaparzamy i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Białą czekoladę rozpuszczamy, ostudzamy i dodajemy do masy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki. Dodajemy do masy i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, studzimy i łaczymy z masą. Herbatniki nasączamy w herbacie i wykładamy na dużą blaszkę. Masę dzielimy na 4 części. każdą część przekładamy nasaczonymi w herbacie herbatnikami. Na wierzchu powinna znajdować się masa. Wierzch ciasta posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą i cukierkami. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)