Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne ciacho, mocno śmietankowe z dodatkiem cukierów Michałków.
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 193
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 159
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2430
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7420
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 193
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 159
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2430
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7420
Składniki
Herbatę zaparzamy i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Białą czekoladę rozpuszczamy, ostudzamy i dodajemy do masy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki. Dodajemy do masy i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, studzimy i łaczymy z masą. Herbatniki nasączamy w herbacie i wykładamy na dużą blaszkę. Masę dzielimy na 4 części. każdą część przekładamy nasaczonymi w herbacie herbatnikami. Na wierzchu powinna znajdować się masa. Wierzch ciasta posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą i cukierkami. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)