Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne ciacho, mocno śmietankowe z dodatkiem cukierów Michałków.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 570
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18446
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 73
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 57
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 570
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18446
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 73
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 57
Składniki
Herbatę zaparzamy i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Białą czekoladę rozpuszczamy, ostudzamy i dodajemy do masy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki. Dodajemy do masy i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, studzimy i łaczymy z masą. Herbatniki nasączamy w herbacie i wykładamy na dużą blaszkę. Masę dzielimy na 4 części. każdą część przekładamy nasaczonymi w herbacie herbatnikami. Na wierzchu powinna znajdować się masa. Wierzch ciasta posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą i cukierkami. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)