Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko kwaśne ciasto znika w oka mgnieniu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Rabarbar obieramy ,kroimy w dużą kostkę ,zasypujemy kilkoma łyżkami cukru i odstawiamy. W tym czasie przygotowujemy biszkopt. Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Jajka wbijamy do miski i ubijając wlewamy 6 łyżek gorącej wody. Dalej ubijając ,powoli wsypujemy cukier ,ubijamy aż masa zgęstnieje. Wtedy delikatnie mieszamy z przesiewaną przez sito mąką. Na dno tortownicy wykładamy osączony z soku rabarbar ,zalewamy ciastem i pieczemy około 45 min (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.