Do góry

Desery Przepis na:

Deser jogurtowy z bitą śmietaną

Deser jogurtowy z bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 2130

Dodano:

Odsłon: 1512

Prosty i pyszny deser. Idealny na podwieczorek. Dla wielbicieli jogurtu i bitej śmietany. Polecam podać w ładnych szklaneczkach.

Składniki

  • Pianka:
  • 1 galaretka o smaku owców leśnych
  • 20 dag jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 250 ml gorącej wody
  • Bita śmietana:
  • 250 ml śmietanki kremówki 30 %
  • cukier puder do smaku
  • Dodatkowo:
  • dowolna cukrowa posypka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Deser jogurtowy z bitą śmietaną

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę miksujemy z jogurtem greckim i przekładamy do szklanek lub pucharków. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.

  2. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ponownie ubijamy. Śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy na stężonej jogurtowej piance.

  3. Dekorujemy cukrową posypką i podajemy. Smacznego życzę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń