Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny deser. Idealny na podwieczorek. Dla wielbicieli jogurtu i bitej śmietany. Polecam podać w ładnych szklaneczkach.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 802
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3094
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 802
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3094
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę miksujemy z jogurtem greckim i przekładamy do szklanek lub pucharków. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ponownie ubijamy. Śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy na stężonej jogurtowej piance.
Dekorujemy cukrową posypką i podajemy. Smacznego życzę.