Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 824
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2832
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 943
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14597
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 824
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2832
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 943
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14597
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Posmarować olejem rzepakowym i oprószyć przyprawą i solą. Pozostawić w lodówce na noc.
Ułożyć ładnie w naczyniu żaroodpornym i obłożyć cebulą pokrojoną w piórka. Przykryć. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 1,5 godz. Na ok pół godziny przed końcem pieczenia zdjąć przykrywę.
Po upieczeniu mięso wystudzić.
Wystudzone mięso ładnie się kroi.
Smacznego.