Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne dla amatorów kokosowych smaków. Jest proste i szybkie w przygotowaniu.
Forma 25x25 cm
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5709
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8915
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7992
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5493
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5709
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8915
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7992
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5493
Składniki
Spód. Za pomocą malaksera pokrusz herbatniki. Masło rozpuść w garnuszku, gdy będzie gotowe wymieszaj z herbatnikami. Dno foremki wyłóż papierem do pieczenia, przełóż masę herbatnikową i wygładź.
Masa kokosowa Do garnka wlej śmietankę i podgrzej, ale nie doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj olej kokosowy i całość dokładnie wymieszaj. Gdy składniki się połączą wrzuć pokruszoną czekoladę i zdejmij z ognia. Cały czas mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Pod sam koniec dodaj wiórki kokosowe i odstaw na parę minut. Po tym czasie wyłóż masę na herbatnikowy spód, poczekaj aż ostygnie i włóż do lodówki.
Polewa. Rozpuść olej kokosowy dodaj kakao i syrop klonowy, cały czas mieszaj do połączenia się składników. Gdy masa będzie gładka polej nią niedbale wierzch ciasta.