Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto /a może lepiej: deser:)/ na herbatnikach z masą budyniowo-czekoladową. Prosty i szybki w przygotowaniu ale musi kilka godzin postać by wystygnął a herbatniki zmiękły.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 433
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2214
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38654
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 433
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2214
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38654
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
Z zimnego mleko odlewamy 0,75 szklanki i rozrabiamy proszek budyniowy i cukier. Pozostałe mleko wstawiamy w rondelku na mały ogień i podgrzewamy. Do ciepłego mleka dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy często mieszając. Mleko z roztopioną czekoladą zagotowujemy, wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i energicznie mieszając zagotowujemy. Połowę gorącej masy budyniowo-czekoladowej wylewamy na blaszkę /u mnie o wymiarach 24x26/wyłożoną warstwą herbatników. Przykrywamy drugą warstwą herbatników, wylewamy resztę masy i ponownie przykrywamy herbatnikami. Odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 godz. a najlepiej całą noc.