Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie ciasto bez jajek. Czuć cytrusy i delikatne chrupnięcie migdałów. Zawinięte w serwetę długo zachowuje świeżość .
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414641
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2362
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414641
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2362
Składniki
Blaszka 20X 25 cm wyłożona papierem do pieczenia. Na małym ogniu podgrzać sok buraczany z masłem i cukrem, do rozpuszczenia. Ostudzić. Dodać skórki kandyzowane, posiekane migdały, cynamon, imbir oraz świeżo startą skórkę z pomarańczy. Porem wsypać mąkę z proszkiem, dobrze wymieszać.
Ciasto przełożyć do blaszki, na wierzch rozłożyć migdały. Piec w 200 C ok. 20 minut. Po upieczeniu posypać pudrem.