Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie ciasto bez jajek. Czuć cytrusy i delikatne chrupnięcie migdałów. Zawinięte w serwetę długo zachowuje świeżość .
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1075
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 114
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 141
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 155
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1075
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 114
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 141
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 155
Składniki
Blaszka 20X 25 cm wyłożona papierem do pieczenia. Na małym ogniu podgrzać sok buraczany z masłem i cukrem, do rozpuszczenia. Ostudzić. Dodać skórki kandyzowane, posiekane migdały, cynamon, imbir oraz świeżo startą skórkę z pomarańczy. Porem wsypać mąkę z proszkiem, dobrze wymieszać.
Ciasto przełożyć do blaszki, na wierzch rozłożyć migdały. Piec w 200 C ok. 20 minut. Po upieczeniu posypać pudrem.