Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie ciasto bez jajek. Czuć cytrusy i delikatne chrupnięcie migdałów. Zawinięte w serwetę długo zachowuje świeżość .
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 96
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 96
Składniki
Blaszka 20X 25 cm wyłożona papierem do pieczenia. Na małym ogniu podgrzać sok buraczany z masłem i cukrem, do rozpuszczenia. Ostudzić. Dodać skórki kandyzowane, posiekane migdały, cynamon, imbir oraz świeżo startą skórkę z pomarańczy. Porem wsypać mąkę z proszkiem, dobrze wymieszać.
Ciasto przełożyć do blaszki, na wierzch rozłożyć migdały. Piec w 200 C ok. 20 minut. Po upieczeniu posypać pudrem.