Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie pachnące kawą i rumem ciasto serdecznie polecam na świąteczny stół.
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2381
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 138
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5785
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2381
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 138
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5785
Składniki
Upiec biszkopt kakaowy ,wystudzić i przekroić wzdłuż na pół .Najlepiej na drugi dzień. Upiec blat kokosowy ,białka ubić na sztywno ,z dodatkiem cukru ,dodać kokos, mąkę i pr.do pieczenia. Zrobić krem kawowy . W 250ml mleka rozmieszać budyń ,żółtka ,wlać na gotujące mlego 1/2 l. Ugotować krem ,przykryć folią dać do wystudzenia. Masła utrzeć na puch ,dodawać stopniowo po łyżce zimnego budyniu i dalej ucierać. Na koniec wsypać kawę ,zmiksować .Wlewać stopniowo 70ml rumu cały czas miksując. Blat kakaowy nasączyć rumem rozcieńczonym w 50ml przegotowanej wody. Wyłożyć mniej niż połowę kremu,rozsmarować. Na wierzch położyć blat kokosowy ,również nasączyć rumem. Dać krem kawowy i przykryć blatem kakaowym. Blat nasączyć rumem i dać ostatnią warstwę kremu. Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!