Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wcześniej piekłam murzynka z serem ale to ciasto jest zupełnie inne, bardziej wilgotne i szybciej się robi, polecam
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5578
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5578
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
1. ciasto: do miski wsypujemy mąkę, cukier kakao, sodę i przyprawę do piernika, dokładnie mieszamy, dodajemy jajka, olej, mleko i dżem, miksujemy na małych obrotach ok 3-4 min, 2. ser: ucieramy masło z cukrem, dodajemy po 1 żółtku, ciągle ucierając a następnie po łyżce sera, na koniec dodajemy budyń i cukier waniliowy, ubijamy pianę z białek, mieszamy delikatnie z serem, 3. do formy wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy 3/4 ciasta, rozkładamy kupkami masę część masy serowej, na to resztę ciasta i zostawiony ser, 4. ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 st, pieczemy ok 50 min (sprawdzamy patyczkiem, ewen pieczemy dłużej),