Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wcześniej piekłam murzynka z serem ale to ciasto jest zupełnie inne, bardziej wilgotne i szybciej się robi, polecam
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 150
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 318
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23661
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 342
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 150
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 318
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23661
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 342
Składniki
1. ciasto: do miski wsypujemy mąkę, cukier kakao, sodę i przyprawę do piernika, dokładnie mieszamy, dodajemy jajka, olej, mleko i dżem, miksujemy na małych obrotach ok 3-4 min, 2. ser: ucieramy masło z cukrem, dodajemy po 1 żółtku, ciągle ucierając a następnie po łyżce sera, na koniec dodajemy budyń i cukier waniliowy, ubijamy pianę z białek, mieszamy delikatnie z serem, 3. do formy wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy 3/4 ciasta, rozkładamy kupkami masę część masy serowej, na to resztę ciasta i zostawiony ser, 4. ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 st, pieczemy ok 50 min (sprawdzamy patyczkiem, ewen pieczemy dłużej),