Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upiekłam kolejne bardzo smaczne ciasto. Przyznam, że zastanawiałam się nad jego nazwą i wymyśliłam, że będzie to fantazja. Do masy dodałam różne cukierki i batoniki. Wbrew obawom nie jest za słodkie, jest w sam raz. Tak więc jeśli chcecie się dowiedzieć co też w tej masie się znalazło to zajrzyjcie do przepisu.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12558
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12558
Składniki
3/4 l meka zagotować. W reszcie mleka wymieszać budynie i dodać opcjonalnie trochę cukru do smaku. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i gotować kilka minut cały czas mieszając. Zakryć dokładnie budyń w garnku i wystudzić. Wszystkie słodycze zmiksować w rozdrabniaczu. Miękkie masło utrzeć, potem dodawać porcjami budyń i wymieszać do połączenia składników. Dodać rozdrobnione słodycze i wymieszać masę.
Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i dodać ekstrakt waniliowy. Potem dodawać porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i budyniem, delikatnie wymieszać. Formę o wymiarach 32 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Biszkopt piec 40 minut w 160 stopniach. Upieczony biszkopt wystudzić, przekroić na dwa placki.
Do blaszki włożyć papier na którym piekł się biszkopt. Ułożyć na nim w blaszce pierwszy placek, nasączyć go i wyłożyć połowę masy. Na masie ułożyć porcję wiśni i posypać wiórkami czekoladowymi. Zakryć drugim plackiem, nasączyć go i znów wyłożyć masę, wiśnie i posypać po wierzchu wiórkami. Ciasto schłodzić w lodówce. Kroić najlepiej w kostkę.