Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upiekłam kolejne bardzo smaczne ciasto. Przyznam, że zastanawiałam się nad jego nazwą i wymyśliłam, że będzie to fantazja. Do masy dodałam różne cukierki i batoniki. Wbrew obawom nie jest za słodkie, jest w sam raz. Tak więc jeśli chcecie się dowiedzieć co też w tej masie się znalazło to zajrzyjcie do przepisu.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 43
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3304
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 43
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3304
Składniki
3/4 l meka zagotować. W reszcie mleka wymieszać budynie i dodać opcjonalnie trochę cukru do smaku. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i gotować kilka minut cały czas mieszając. Zakryć dokładnie budyń w garnku i wystudzić. Wszystkie słodycze zmiksować w rozdrabniaczu. Miękkie masło utrzeć, potem dodawać porcjami budyń i wymieszać do połączenia składników. Dodać rozdrobnione słodycze i wymieszać masę.
Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i dodać ekstrakt waniliowy. Potem dodawać porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i budyniem, delikatnie wymieszać. Formę o wymiarach 32 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Biszkopt piec 40 minut w 160 stopniach. Upieczony biszkopt wystudzić, przekroić na dwa placki.
Do blaszki włożyć papier na którym piekł się biszkopt. Ułożyć na nim w blaszce pierwszy placek, nasączyć go i wyłożyć połowę masy. Na masie ułożyć porcję wiśni i posypać wiórkami czekoladowymi. Zakryć drugim plackiem, nasączyć go i znów wyłożyć masę, wiśnie i posypać po wierzchu wiórkami. Ciasto schłodzić w lodówce. Kroić najlepiej w kostkę.