Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wilgotne i pachnące cynamonem. Z dodatkiem mąki owsianej, świeżych fig i bakalii
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4610
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4069
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 21
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4610
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4069
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 21
Składniki
Ciasto nie wymaga użycia miksera - wszystko mieszamy łyżką. Osobno mieszamy suche składniki, osobno mokre. Do mokrych dodajemy 1 figę pokrojoną w kostkę, daktyle pokrojone w plasterki, rodzynki, żurawinę, startą cukinię i zgniecione banany. Mieszamy składniki suche i mokre. Wykładamy do natłuszczonej formy keksowej. Na górę wykładamy drugą figę pokrojoną w plasterki i lekko dociskamy.
Pieczemy w 180 stopniach 55 - 60 minut.