Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wilgotne i pachnące cynamonem. Z dodatkiem mąki owsianej, świeżych fig i bakalii
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2310
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1434
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3600
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1300
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2310
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1434
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3600
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1300
Składniki
Ciasto nie wymaga użycia miksera - wszystko mieszamy łyżką. Osobno mieszamy suche składniki, osobno mokre. Do mokrych dodajemy 1 figę pokrojoną w kostkę, daktyle pokrojone w plasterki, rodzynki, żurawinę, startą cukinię i zgniecione banany. Mieszamy składniki suche i mokre. Wykładamy do natłuszczonej formy keksowej. Na górę wykładamy drugą figę pokrojoną w plasterki i lekko dociskamy.
Pieczemy w 180 stopniach 55 - 60 minut.