Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie różnych smaków sprawia, że ciasto jest pyszne.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 198
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 278
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 282
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 198
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 278
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 282
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Jajka ubić na puszysto z cukrem. mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Masę jajeczną połączyć z produktami sypkimi, wymieszać. Dodać cukinię i mleko, wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę.
Syrop odlać z ananasów dodać 1 szklankę wody całość zagotować i rozpuścić w nim galaretki, pozostawić do stężenia. Ananasy zblendować.
Gdy galaretki zaczynają krzepnąć, ubić na sztywno śmietanę, dodać mus z ananasów oraz krzepnące galaretki, wymieszać i wyłożyć na połowę ciasta.
Przykryć drugą połową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać płatkami migałowymi.
Schłodzić w lodówce, 4 godziny, podzielić na porcje.