Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto cynamonowe cudownie komponuje się z dynią piżmową. Ciasto dość łatwe i efektowne.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8791
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7586
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5177
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328367
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8791
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7586
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5177
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328367
Składniki
Kwadratowa blaszka 21 cm. Dynię piżmową przekroić na pół, owinąć folią aluminiową i piec w 180 C do miękkości. Potem miąższ wydrążyć i osączyć na sicie. Mąkę wymieszać z sodą i cynamonem. Miękką margarynę utrzeć z oboma cukrami na gładką masę, potem dodawać po jednym jajku, porcjami mąkę i 100 g dyni. Foremkę lekko wysmarować margaryną, spód wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy około 30-40 minut w 170 C. Przestudzić.
Galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody, ostudzić. Schłodzone mleko ubić na pianę, dalej ciągle mieszając wlewać cienkim strumieniem galaretkę.Tak ubitą pianę wymieszać z 500 g dyni.
Gotową masę natychmiast wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać kakao, wstawić do lodówki na kilka godzin.