Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto cynamonowe cudownie komponuje się z dynią piżmową. Ciasto dość łatwe i efektowne.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 689
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1581
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8981
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 689
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1581
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8981
Składniki
Kwadratowa blaszka 21 cm. Dynię piżmową przekroić na pół, owinąć folią aluminiową i piec w 180 C do miękkości. Potem miąższ wydrążyć i osączyć na sicie. Mąkę wymieszać z sodą i cynamonem. Miękką margarynę utrzeć z oboma cukrami na gładką masę, potem dodawać po jednym jajku, porcjami mąkę i 100 g dyni. Foremkę lekko wysmarować margaryną, spód wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy około 30-40 minut w 170 C. Przestudzić.
Galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody, ostudzić. Schłodzone mleko ubić na pianę, dalej ciągle mieszając wlewać cienkim strumieniem galaretkę.Tak ubitą pianę wymieszać z 500 g dyni.
Gotową masę natychmiast wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać kakao, wstawić do lodówki na kilka godzin.