Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie ciasto, dla fanow cynamonu:)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 78
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1129
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2005
Świąteczne smaki.
Odsłon: 250
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2000
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 78
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1129
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2005
Świąteczne smaki.
Odsłon: 250
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2000
Składniki
Wszstkie suche skladniki make, cukier, proszek, sode, cynamon, sol mieszamy ze soba. W drugiej misce ubijamy bialka, dodajemy zoltka i ubijamy na puszysta mase. Nastepnie dodajemy olej i dalej ubijajac dodjaemy w 3 etapach Jogurt naturalny. Do ubitej masy dodajemy bardzo powoli suche skladniki i delikatnie mieszamy, az wszystko poloczymy w calosc. Do przgotowanej masy dodajemy pokrojone w kostke jablka, gruszke i rodzynki, mieszamy. Przygotowane ciasto wylewamy na tortownice wysmarowana maslem i posypana bulka tarta. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 55-60 minut. Po wylaczeniu pieca, ciasto pozostawiamy w nim jeszcze na ok 10 minut aby nie opadlo. Po wyjeciu z pieca, ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego