Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie ciasto, dla fanow cynamonu:)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21641
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21641
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Wszstkie suche skladniki make, cukier, proszek, sode, cynamon, sol mieszamy ze soba. W drugiej misce ubijamy bialka, dodajemy zoltka i ubijamy na puszysta mase. Nastepnie dodajemy olej i dalej ubijajac dodjaemy w 3 etapach Jogurt naturalny. Do ubitej masy dodajemy bardzo powoli suche skladniki i delikatnie mieszamy, az wszystko poloczymy w calosc. Do przgotowanej masy dodajemy pokrojone w kostke jablka, gruszke i rodzynki, mieszamy. Przygotowane ciasto wylewamy na tortownice wysmarowana maslem i posypana bulka tarta. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 55-60 minut. Po wylaczeniu pieca, ciasto pozostawiamy w nim jeszcze na ok 10 minut aby nie opadlo. Po wyjeciu z pieca, ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego