Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne cynamonowe ciasto ze śliwkami.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5701
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7980
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5481
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5701
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7980
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5481
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Śliwki myjemy, osuszamy i pozbawiamy ich pestek. W misce miksujemy jajka z cukrami i cynamonem około 4 minuty. Stopniowo dodajemy mleko i olej cały czas miksując. Stopniowo dodajemy przesianą, wymieszaną z solą, proszkiem do pieczenia mąkę. Miksujemy do powstania jednolitej masy. Zmiksowane ciasto wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy, równamy je i układamy połówki śliwek tak żeby w każdym kawałku ciasta znajdowała się śliwka. W między czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza i pieczemy 45 minut przy włączonych grzałkach góra/dół. Upieczone ciasto studzimy 20 minut w piekarniku przy zamkniętej klapie. Ostudzone kroimy na porcje i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!