Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne cynamonowe ciasto ze śliwkami.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3761
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3761
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Śliwki myjemy, osuszamy i pozbawiamy ich pestek. W misce miksujemy jajka z cukrami i cynamonem około 4 minuty. Stopniowo dodajemy mleko i olej cały czas miksując. Stopniowo dodajemy przesianą, wymieszaną z solą, proszkiem do pieczenia mąkę. Miksujemy do powstania jednolitej masy. Zmiksowane ciasto wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy, równamy je i układamy połówki śliwek tak żeby w każdym kawałku ciasta znajdowała się śliwka. W między czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza i pieczemy 45 minut przy włączonych grzałkach góra/dół. Upieczone ciasto studzimy 20 minut w piekarniku przy zamkniętej klapie. Ostudzone kroimy na porcje i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!