Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, lekkie i puszyste cytrynowe ciasto idealne do szybkiej kawy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem do uzyskania puszystej, kremowej masy. Następnie ciągle miksując dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej, sok z cytryny oraz skórkę ze startej cytryny. (cytrynę zanim zetrzemy należy sparzyć).
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i wlewamy gotową masę. Pieczemy 40 min w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. *możemy również użyć mniejszej tortownicy wtedy ciasto będzie wyższe, bądź keksówki