Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, lekkie i puszyste cytrynowe ciasto idealne do szybkiej kawy.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2994
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 306
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 80
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1889
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12708
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2994
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 306
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 80
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1889
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12708
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem do uzyskania puszystej, kremowej masy. Następnie ciągle miksując dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej, sok z cytryny oraz skórkę ze startej cytryny. (cytrynę zanim zetrzemy należy sparzyć).
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i wlewamy gotową masę. Pieczemy 40 min w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. *możemy również użyć mniejszej tortownicy wtedy ciasto będzie wyższe, bądź keksówki