Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto cytrynowe z cukinią bardzo szybkie w przygotowaniu.Jest puszyste a zarazem wilgotne idealne na każdą okazję.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2978
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 52
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2978
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 52
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Cukinię umyj, usuń gniazdo nasienne i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jajka roztrzep z cukrem, dodaj olej, kefir, sok i skórkę z cytryny, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i startą cukinię.Wszystko wymieszaj do połączenia składników.
Ciasto przełóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24x28 i wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika. Piecz około 45-50 minut lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego.