Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto cytrynowe z cukinią bardzo szybkie w przygotowaniu.Jest puszyste a zarazem wilgotne idealne na każdą okazję.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1855
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14581
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1855
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14581
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Składniki
Cukinię umyj, usuń gniazdo nasienne i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jajka roztrzep z cukrem, dodaj olej, kefir, sok i skórkę z cytryny, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i startą cukinię.Wszystko wymieszaj do połączenia składników.
Ciasto przełóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24x28 i wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika. Piecz około 45-50 minut lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego.