Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto cytrynowe z cukinią bardzo szybkie w przygotowaniu.Jest puszyste a zarazem wilgotne idealne na każdą okazję.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13148
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2511
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3667
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4593
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13148
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2511
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3667
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4593
Składniki
Cukinię umyj, usuń gniazdo nasienne i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jajka roztrzep z cukrem, dodaj olej, kefir, sok i skórkę z cytryny, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i startą cukinię.Wszystko wymieszaj do połączenia składników.
Ciasto przełóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24x28 i wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika. Piecz około 45-50 minut lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego.