Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i łatwe ciasto zapraszam po przepis
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 15
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 237
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1080
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 107
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 15
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 237
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1080
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 107
Składniki
Z jajek oddzielam białka i żółtko osobno ,miękka margarynę ucieram z cukrem i dodaje po jednym żółtko i do utartej masy wsypuje mąkę z proszkiem dodaje sok wyciśnięty z cytryny i otarta skórkę z cytryny .
W drugiej misce ubijam białka z odrobina soli i po woli lace z reszta składników i wsypuje rodzynki mieszam ,gotowe ciasto wlewam do formy 22 cm i piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 30 minut .
Polewa składniki polewy daje do rondelka rozpuszczam i odstawiam by ostygła i zgasła. gdy ciasto ostygnie polewam polewa i posypuje posypką ,po dokładne wykonanie zapraszam na film smacznego