Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne ciasto cytrynowe, z serem i otrębami - dukan słodzik można zastąpić innym "słodzidłem" - np miodem!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10314
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10314
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4518
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Z cytryny ścieramy skórkę - ja użyłam i małej i dużej tarki. Otręby, budyń, żółtka, słodzik, proszek, zaprawę i ser - dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy skórkę z cytryny, białka - i delikatnie mieszamy. Masę nakładamy do formy - delikatnie posmarowałam ją olejem i posypałam otrębami. Ciasto pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180stopni.