Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne ciasto cytrynowe, z serem i otrębami - dukan słodzik można zastąpić innym "słodzidłem" - np miodem!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 454
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 597
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 454
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 597
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Z cytryny ścieramy skórkę - ja użyłam i małej i dużej tarki. Otręby, budyń, żółtka, słodzik, proszek, zaprawę i ser - dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy skórkę z cytryny, białka - i delikatnie mieszamy. Masę nakładamy do formy - delikatnie posmarowałam ją olejem i posypałam otrębami. Ciasto pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180stopni.