Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis, smaczne soczyste ciasto. Jabłka otulone ciastem cytrynowym.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2449
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1831
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3535
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28461
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2449
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1831
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3535
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28461
Składniki
Do jednej miski: jajka, mleko, olej, sok z cytryny dokładnie połączyć.
Do drugiej miski: przesiana mąka, proszek do pieczenia, cukier, skórka z cytryny dokładnie wymieszać.
Jabłka ze skórką pokroić w półplasterki .
Do suchych składników dodać mokre, dokładnie ale w miarę krótko mieszać.
Keksówkę wysmarować tłuszczem , wylać połowę ciasta, wyłożyć pionowo jabłka skórką do góry. Wlać resztę ciasta.
Wstawić do nagrzanego 180 st. piekarnika. Piec ok 40 min. do tzw. suchego patyczka.
Zrobić lukier, sok wymieszać z cukrem pudrem ( lejąca konsystencja, ale nie za rzadka ).Wystudzone ciasto polać lukrem. Smacznego:)