Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis, smaczne soczyste ciasto. Jabłka otulone ciastem cytrynowym.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
Do jednej miski: jajka, mleko, olej, sok z cytryny dokładnie połączyć.
Do drugiej miski: przesiana mąka, proszek do pieczenia, cukier, skórka z cytryny dokładnie wymieszać.
Jabłka ze skórką pokroić w półplasterki .
Do suchych składników dodać mokre, dokładnie ale w miarę krótko mieszać.
Keksówkę wysmarować tłuszczem , wylać połowę ciasta, wyłożyć pionowo jabłka skórką do góry. Wlać resztę ciasta.
Wstawić do nagrzanego 180 st. piekarnika. Piec ok 40 min. do tzw. suchego patyczka.
Zrobić lukier, sok wymieszać z cukrem pudrem ( lejąca konsystencja, ale nie za rzadka ).Wystudzone ciasto polać lukrem. Smacznego:)