Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis, smaczne soczyste ciasto. Jabłka otulone ciastem cytrynowym.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29201
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9028
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 762
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29201
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9028
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 762
Składniki
Do jednej miski: jajka, mleko, olej, sok z cytryny dokładnie połączyć.
Do drugiej miski: przesiana mąka, proszek do pieczenia, cukier, skórka z cytryny dokładnie wymieszać.
Jabłka ze skórką pokroić w półplasterki .
Do suchych składników dodać mokre, dokładnie ale w miarę krótko mieszać.
Keksówkę wysmarować tłuszczem , wylać połowę ciasta, wyłożyć pionowo jabłka skórką do góry. Wlać resztę ciasta.
Wstawić do nagrzanego 180 st. piekarnika. Piec ok 40 min. do tzw. suchego patyczka.
Zrobić lukier, sok wymieszać z cukrem pudrem ( lejąca konsystencja, ale nie za rzadka ).Wystudzone ciasto polać lukrem. Smacznego:)