Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis, smaczne soczyste ciasto. Jabłka otulone ciastem cytrynowym.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8300
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4596
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 633
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8300
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4596
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 633
Składniki
Do jednej miski: jajka, mleko, olej, sok z cytryny dokładnie połączyć.
Do drugiej miski: przesiana mąka, proszek do pieczenia, cukier, skórka z cytryny dokładnie wymieszać.
Jabłka ze skórką pokroić w półplasterki .
Do suchych składników dodać mokre, dokładnie ale w miarę krótko mieszać.
Keksówkę wysmarować tłuszczem , wylać połowę ciasta, wyłożyć pionowo jabłka skórką do góry. Wlać resztę ciasta.
Wstawić do nagrzanego 180 st. piekarnika. Piec ok 40 min. do tzw. suchego patyczka.
Zrobić lukier, sok wymieszać z cukrem pudrem ( lejąca konsystencja, ale nie za rzadka ).Wystudzone ciasto polać lukrem. Smacznego:)