Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znika do ostatniego okruszka.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 175
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 57
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 145
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10823
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 148
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 175
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 57
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 145
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10823
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 148
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku i w dalszym ciągu ucierać. Dodać śmietanę, otartą skórkę i sok z cytryny. Połączyć razem mąkę pszenną z ziemniaczaną, cukrem waniliowym, cukrem cytrynowym, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać do masy jajecznej i mieszać do połączenia się składników. Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na ok. 60 min. Wystudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem. Podzielić na porcje. Smacznego.