Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znika do ostatniego okruszka.
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5474
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1037
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5474
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1037
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku i w dalszym ciągu ucierać. Dodać śmietanę, otartą skórkę i sok z cytryny. Połączyć razem mąkę pszenną z ziemniaczaną, cukrem waniliowym, cukrem cytrynowym, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać do masy jajecznej i mieszać do połączenia się składników. Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na ok. 60 min. Wystudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem. Podzielić na porcje. Smacznego.