Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1077
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 376
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3246
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 712
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1077
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 376
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3246
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 712
Składniki
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miski. Dodać do niej pokrojone masło. Roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić, dodać mleko i dokładnie wszystko wymieszać.
Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia oraz masę czekoladową. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć do tortownicy, i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka) Polewa W garnku rozpuścić czekoladę z masłem, dodać śmietankę. Polać po cieście, gdy będzie upieczone i ostudzone. Takie ciasto możemy również urozmaicić, dodając do niego np. orzechy czy maliny. Smacznego ! :)