Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 318
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 335
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 351
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 278
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 318
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 335
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 351
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 278
Składniki
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miski. Dodać do niej pokrojone masło. Roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić, dodać mleko i dokładnie wszystko wymieszać.
Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia oraz masę czekoladową. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć do tortownicy, i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka) Polewa W garnku rozpuścić czekoladę z masłem, dodać śmietankę. Polać po cieście, gdy będzie upieczone i ostudzone. Takie ciasto możemy również urozmaicić, dodając do niego np. orzechy czy maliny. Smacznego ! :)