Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne puszyste super czekoladowe ciasto. Moje bez dodatków ale można dołożyć orzechy i bakalie.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 787
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 91
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 787
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 91
Składniki
25 dag masła, 2 szklanki cukru, 1 szklanka mleka i 5 łyżek cukru roztapiamy w garnku do połączenia składników. W momencie gdy masa nieco zgęstnieje zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy do wystygnięcia.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy przez sito. Żółtka oddzielamy od białek. Do wystudzonej masy kakaowej dodajemy porcjami mąkę z proszkiem i na koniec Żółtka. Z białek ubijamy pianę ze szczyptą soli i delikatnie łączymy z masą kakaową. Ciasto wylewamy do blachy wyłożonej papierem u mnie 25x32 wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 50 - 60 minut. Upieczone ciasto od razu wyciągamy i nakłuwamy dosyć gęsto patyczkiem albo metalową rurką.
Z reszty składników : 10 dag masła, szklanki cukru, pół szklanki mleka i 3 łyżek kakao robimy polewę i gorącą wylewamy na ciasto tak żeby dostała się do wydrążonych otworów.