Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam Was na przepis na proste i szybkie ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady! Idealne na zimowe wieczory z herbatą lub kakao! Zapisz przepis i wypróbuj w wolnym czasie!
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4470
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4470
Składniki
Margarynę, cukier, cukier waniliowy, wodę, kakao i dżem zagotuj i wymieszaj, a następnie ostudź. Możesz przelać masę z garnka do innej miski, aby ostygła szybciej.
Następnie posiekaj czekoladę. Gdy masa ostygnie, odlej z niej pół szklanki i odłóż ją na bok – będzie to polewa.
Nagrzej piekarnik do 175 stopni. Do pozostałej masy wbij jajka i wymieszaj trzepaczką.
Następnie przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj trzepaczką, aż masa będzie jednolita.
Do masy czekoladowej dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj łyżką
Blachę 35x25cm wyłóż papierem do pieczenia. Przelej masę na blachę oraz włóż do nagrzanego piekarnika. Ciasto piecz ok. 35 minut. Możesz sprawdzić czy ciasto jest gotowe metodą suchego patyczka. Na gorące ciasto wyłóż polewę czekoladową i ostudź.