Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam Was na przepis na proste i szybkie ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady! Idealne na zimowe wieczory z herbatą lub kakao! Zapisz przepis i wypróbuj w wolnym czasie!
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 118
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 47
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 42
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 118
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 47
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 42
Składniki
Margarynę, cukier, cukier waniliowy, wodę, kakao i dżem zagotuj i wymieszaj, a następnie ostudź. Możesz przelać masę z garnka do innej miski, aby ostygła szybciej.
Następnie posiekaj czekoladę. Gdy masa ostygnie, odlej z niej pół szklanki i odłóż ją na bok – będzie to polewa.
Nagrzej piekarnik do 175 stopni. Do pozostałej masy wbij jajka i wymieszaj trzepaczką.
Następnie przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj trzepaczką, aż masa będzie jednolita.
Do masy czekoladowej dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj łyżką
Blachę 35x25cm wyłóż papierem do pieczenia. Przelej masę na blachę oraz włóż do nagrzanego piekarnika. Ciasto piecz ok. 35 minut. Możesz sprawdzić czy ciasto jest gotowe metodą suchego patyczka. Na gorące ciasto wyłóż polewę czekoladową i ostudź.