Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto to przygotowałam na święto babci i dziadka dla moich wnucząt. Ciasto wyszło bardzo smaczne , jest proste w przygotowaniu i szybko znika z talerza. Polecam
tortownica, mikser, miska, garnek, łyżka, szklanka,
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 290
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 199
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 465
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 290
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 199
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 465
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Wodę zagotować razem z cukrem, margaryną oraz kakao, Wystudzić. Białka oddzielić od żółtek , ubić ze szczyptą soli na sztywno. Wystudzoną masę zmiksować z żółtkami. Odlać 1/3 szklanki masy , a pozostałą zmiksować z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodając powidła śliwkowe. Na koniec wmieszać ubitą pianę z białek. Tortownicę o średnicy 22 cm. wysmarować tłuszczem , obsypać bułką tartą. Wlać ciasto , wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wyjęciu ciepłe ciasto polać odłożona masą , rozprowadzić ja po całej powierzchni ciasta. Wystudzić i zajadać. Smacznego
Łączenie masy z ubitą pianą z białek.
Ciasto gotowe do pieczenia.
Ciasto gotowe do podania.