Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto czekoladowe przygotujesz w mgnieniu oka. Jedyne co musisz zrobić to zmiksować ze sobą wszystkie składniki na gładką masę. Podstawą wypieku jest duża ilość świeżych i mięsistych daktyli. Nadają one ciastu słodki smak i sprawiają, że jest niezwykle wilgotne. Porada: Jeśli wybierzesz suszone daktyle, pamiętaj, aby namoczyć je przez 15 minut we wrzątku, zanim zaczniesz je miksować.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5357
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5357
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Daktyle włóż do blendera i zmiksuj na gładką pastę. Postaraj się, aby nie pozostały żadne, nawet małe kawałki daktyli, nie powinny być w ogóle wyczulane w cieście.
Do daktyli wsyp kakao i ponownie zmiksuj do połączenia się składników.
Do masy kakaowej dodaj proszek do pieczenia oraz jajka i po raz ostatni zmiksuj całość.
Powstałą masę przelej do okrągłej formy. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30-35 minut, do suchego patyczka.
Przygotowuj polewę. Olej kokosowy rozpuść, następnie wsyp kakao i bardzo energicznie wymieszaj ze sobą składniki. Dodaj syrop klonowy i ponownie zamieszaj.
Polewą udekoruj ostudzone ciasto czekoladowe.