Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto czekoladowe przygotujesz w mgnieniu oka. Jedyne co musisz zrobić to zmiksować ze sobą wszystkie składniki na gładką masę. Podstawą wypieku jest duża ilość świeżych i mięsistych daktyli. Nadają one ciastu słodki smak i sprawiają, że jest niezwykle wilgotne. Porada: Jeśli wybierzesz suszone daktyle, pamiętaj, aby namoczyć je przez 15 minut we wrzątku, zanim zaczniesz je miksować.
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 81
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 81
Składniki
Daktyle włóż do blendera i zmiksuj na gładką pastę. Postaraj się, aby nie pozostały żadne, nawet małe kawałki daktyli, nie powinny być w ogóle wyczulane w cieście.
Do daktyli wsyp kakao i ponownie zmiksuj do połączenia się składników.
Do masy kakaowej dodaj proszek do pieczenia oraz jajka i po raz ostatni zmiksuj całość.
Powstałą masę przelej do okrągłej formy. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30-35 minut, do suchego patyczka.
Przygotowuj polewę. Olej kokosowy rozpuść, następnie wsyp kakao i bardzo energicznie wymieszaj ze sobą składniki. Dodaj syrop klonowy i ponownie zamieszaj.
Polewą udekoruj ostudzone ciasto czekoladowe.