Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto czekoladowe przygotujesz w mgnieniu oka. Jedyne co musisz zrobić to zmiksować ze sobą wszystkie składniki na gładką masę. Podstawą wypieku jest duża ilość świeżych i mięsistych daktyli. Nadają one ciastu słodki smak i sprawiają, że jest niezwykle wilgotne. Porada: Jeśli wybierzesz suszone daktyle, pamiętaj, aby namoczyć je przez 15 minut we wrzątku, zanim zaczniesz je miksować.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 126
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6913
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 278
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 215
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 511
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 126
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6913
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 278
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 215
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 511
Składniki
Daktyle włóż do blendera i zmiksuj na gładką pastę. Postaraj się, aby nie pozostały żadne, nawet małe kawałki daktyli, nie powinny być w ogóle wyczulane w cieście.
Do daktyli wsyp kakao i ponownie zmiksuj do połączenia się składników.
Do masy kakaowej dodaj proszek do pieczenia oraz jajka i po raz ostatni zmiksuj całość.
Powstałą masę przelej do okrągłej formy. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30-35 minut, do suchego patyczka.
Przygotowuj polewę. Olej kokosowy rozpuść, następnie wsyp kakao i bardzo energicznie wymieszaj ze sobą składniki. Dodaj syrop klonowy i ponownie zamieszaj.
Polewą udekoruj ostudzone ciasto czekoladowe.