Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachęcam Was do przygotowania ciasta czekoladowego na białkach z jabłkiem. Ciasto jest puszyste a dodatek jabłka dodaje wilgotności. Szybkie i proste ciasto, doskonałe na święta lub na inne okazje. Jeśli lubicie proste ciasta czekoladowe i macie nadmiar białek, to koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22477
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14758
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4556
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43865
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 584
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 583
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22477
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14758
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4556
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43865
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 584
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 583
Składniki
Białka zmiksować ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie wsypać cukier i miksować, aż białka będą białe i lśniące. Cały cukier musi się rozpuścić. Będzie to widać wtedy, gdy weźmiesz odrobinę piany na palec i ją potrzesz, to nie będzie czuć kryształków cukru. Mąkę przesiać przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Do ubitych białek na zmianę wlewać olej i mąkę i miksować na niskich obrotach miksera. Na koniec dodać starte na grubych oczkach jabłko i wszystko wymieszać łyżką.
Przełożyć ciasto do formy keksówki o wymiarach 30 cm x 10 cm wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni C w funkcji góra - dół przez 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto ostudzić i wyjąć z formy. W rondelku podgrzać mleko i dodać połamaną czekoladę. Całość rozpuścić na małym ogniu. Polewę lekko ostudzić i polać ciasto, gotowe! Smacznego!